Stranica Tajne hrvatskog srednjovjekovlja u suradnji s Odsjekom za povijest Filozofskog fakulteta u Osijeku i studenticama povijesti Karolinom Hegediš i Anamarijom Plečić organizira konferenciju „Povijest i kreativna industrija – spoj (ne)spojivog“. Svjesni problema i teškoća oko zapošljavanja i pronalaženja posla, osmislili smo konferenciju koja će, nadamo se, ponukati studente i sve zainteresirane da svoje povijesno znanje iskoriste na jedan drugačiji, kreativan način.

Cilj konferencije je prikazati studentima i široj javnosti kako povijest nije vezana isključivo uz prosvjetnu djelatnost i nekoliko kulturnih institucija, nego da se može primijeniti i u širokom spektru kreativnih industrija. Shodno tome, na konferenciji će izlagati predstavnici IT sektora, udruge koje se bave oživljavanjem povijesti, autorica romana žanra povijesne fikcije, ilustratori, muzeji koji spajaju digitalne tehnologije i baštinu i još mnogi drugi. Osim toga, na konferenciji će svoje kreativne ideje i projekte predstaviti i sami studenti. Osim što će izložiti svoje ideje, studenti će moći čuti kako realizirati svoje ideje i projekte, kako postati poduzetnik povjesničar i kako uspješno stvoriti i prodati „povijesnu priču“.

Sve to moći ćete čuti 17. ožujka 2022. godine u Svečanoj dvorani (prostorija 60) Filozofskog fakulteta u Osijeku s početkom u 9:00h. Ulaz je slobodan za sve! Konferencija je organizirana sukladno važećim epidemiološkim mjerama te molimo sve posjetitelje da se pridržavaju istih.