Probudio si se. Preplavio te osjećaj sreće jer je prošao još jedan dan u kojem je čovječanstvo preživjelo. Ovo zveckanje oružjem predugo traje. Svi su zabrinuti. Svaki trenutak imaš osjećaj da će započeti nuklearni rat. Slike Hirošime su ti pred očima. Zar će čovječanstvo nestati jednim pritiskom dugma? Telefon ti zvoni! Javljaju ti da se hitno javiš u postrojbu. Brzo se oblačiš. Sjena zabrinutosti ti je prisutna na licu. Ponovno misliš na Hirošimu.

…Brzo si se spremio i krenuo na Kubu. Nitko ne smije znati gdje ideš i zašto. Znaš da je CIA 638 puta pokušala ubiti Castra. Prisjećaš se kako su mu čak stavili otrov u njegovu omiljenu marku cigare. Prvim avionom došao si do Floride. Pod okriljem noći, čamcem ćeš morati doploviti do Kube. Vedra je noć. Samo Mjesec ti pravi društvo. Razmišljaš o Hladnom ratu i kako je sve započelo…

Ovim riječima počinje i nastavlja se ponavljanje lekcije o Hladnom ratu pomoću vježbe izrađene u Google Formsu te inspirirane popularnom igrom Escape Room u kojoj igrač riješava misterije i traži izlaz iz zapetljanih situacija. Tijekom priče učenik mora riješavati zadatke nadopunjavanja, kratkih odgovora i kronologije kako bi otkrio šifre ili izraze koji ga vode u sljedeću sobu, tj. dalje u priču. Vježba je prepuna popratnim materijalima kao što su kvizovi, fotografije i Ted ED videozapisi.

IMG_6424

IMG_6425