U Senju će se idućeg vikenda, 4-6. ožujka, održati fotografiranje modela u ulozi poznatih i nepoznatih Senjana iz slavne prošlosti grada. Fotografiranje, izrada i izložba fine art portreta, povjesničarke Tihane Kušter nazvana je “Povijesni selfie: Vitezovićev fine art”.

Radi se samo o jednoj od aktivnosti u sklopu obilježavanja Dana grada Senja 2022. Tom prigodom obilježit će se i 370. obljetnica rođenja jednog od najvećih Senjana u povijesti, polihistora Pavla Rittera Vitezovića.

Poziv modelima za “Povijesni selfie: Vitezovićev fine art” , Tihana Kušter Portrayal, 2022.

Poziv muškarcima

I dok se zaista velik broj Senjkinja javio da sudjeluje u ovom projektu, nedavno je objavljen poziv upućen posebno Senjanima!

“Dragi Senjani, tražimo još par muškaraca (30-60god)!

Tihana Kušter Portrayal, 2022.

Ako ste se ikad pitali kako bi bilo iskusiti život svojih slavnih predaka, početkom ožujka imat ćete priliku!

Na inicijativu Grada Senja ove ćemo godine izraditi 20 portreta i scena inspiriranih gradskom poviješću. Tražimo modele! Žene su bile mrvicu hrabrije pa smo ih već pronašli, ali još nam nedostaje par hrabrih muškaraca! Jedini uvjet je:

✔️Da zaista želite vidjeti kako biste izgledali u povijesnim kostimima i

✔️Da ste slobodni izdvojiti sat-dva za snimanje na lokacijama u gradu Senju tijekom vikenda 4.-6. ožujka.

Ispunjavate li oba uvjeta, ispunite prijavu na Poziv modelima za “Povijesni selfie” ili na e-mail tihana.kuster@gmail.com pošaljite svoje

⚜️ Ime i prezime,
⚜️ Godinu rođenja,
⚜️ Kontakt e-mail i broj telefona, i
⚜️ Okvirni konfekcijski broj kako bismo vam mogli pronaći prikladan kostim.

Veselimo se zajedničkom putovanju u prošlost!”

Margarita, Tihana Kušter, 2022.

Osim Pavla Rittera Vitezovića u nekoliko faza njegova života, modeli će moći prikazati i Vitezovićeve prijatelje, senjske uskoke, uskočke žene i bunjevačku svakodnevicu. Neki od njih pomoći će i na umjetnički način prikazati segmente života poznatih senjskih književnika, Silvija Strahimira Kranjčevića i Vjenceslava Novaka.

Prema internoj informaciji, sudjelovat će i jedan konj!