Kolege s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Saša Vuković i Filip Šimunjak novi su urednici svratišta za humaniste – Povcast.hr. 


Zanimljivi i elokventni mladi povjesničari odlučili su se uhvatiti ukoštac s novim mogućnostima prakticiranja javne povijesti u web okruženju. Oboje su na završnim godinama diplomskog studija i imaju dugogodišnje iskustvo u uredništvu studentskog časopisa “Pro tempore”.

Bez imalo razmišljanja rekla bih da posjeduju najbitniju kvalitetu – svoju struku ne smatraju samo zanimanjem već i pozivom.

Saša Vuković
Saša Vuković

Saša Vuković završava istraživački smjer Moderne i suvremene povijesti i posebno je zainteresiran za proučavanje međimurske prošlosti.

Filip Šimunjak
Filip Šimunjak

Filip Šimunjak voditelj je projekta “Bulwark of Europe – Digitizing the Habsburg-Ottoman Frontier”, proučava povijest Vojne krajine, bavi se izradom povijesnih karata i rekonstrukcija utvrda te popularizacijom povijesti.

Želim im oštroumnu glavu, spretno tipkanje, hrpu kreativnih ideja, ambiciozne suradnike i čarobni sastojak svih javnih povjesničara – napretek samopouzdanja!

Želite li se pridružiti kolegama, slobodno im se javite na info@povcast.hr!

Sretno, kolege!