Vaša sjećanja naš su arhiv - opišite svoje uspomene i pišite povijest!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Izaberite pitanje i koristite ga kao nit vodilju. Tekst ispunite sa što više detalja i upišite se u povijest.
Pišite slobodnim stilom i pokušajte odgovoriti na pitanja: tko, što, gdje, kada, kako i zašto. Imajte na umu da će tekst koji pišete biti objavljen, stoga nemojte navoditi puna imena i prezimena ljudi, te zapamtite da sami kontrolirate razinu anonimnosti svog iskaza.
Obilježite svoj tekst ključnom riječi
Potvrđujete li da ste pročitali Pravila privatnosti i slažete li se s navedenim uvjetima predaje sjećanja?
Vaš potpis neće biti objavljen uz tekst, on služi kako biste Vi mogli ostvariti svoje pravo na povlačenje teksta sa stranice. To pravo možete ostvariti ako se javite na kontakt bazasjecanja@gmail.com s tekstom koji želite povući i potpisom koji ste naveli pri predaji izvora, jer isti služi za Vašu verifikaciju.

Baza sjećanja napravljena je u svrhu prikupljanja povijesnih izvora koji su namijenjeni povijesnom ili društvenom istraživanju. U tu svrhu potrebna nam je Vaša godina rođenja. Smatramo da ona uvjetuje Vaše poznavanje i percepciju perioda o kojem pišete, stoga je relevantna za buduća istraživanja. Vaša godina rođenja neće biti objavljena uz Vaš tekst.

Pristankom da podijelite tekst u korist budućih istraživanja predajete ga na obradu. Pristankom dajete suglasnost za objavu Vaše priče, te izlaganje teksta na pratećim društvenim mrežama i moguće umnožavanje. Svoj tekst imate pravo povući sa stranice u bilo kojem trenutku.

Ako smatrate da su Vaša prava prekršena, javite se na bazasjecanja@gmail.com. Baza sjećanja zadržava pravo na izmjenu politike privatnosti i obvezuje se da će bilo kakve izmjene javno obznaniti.
Pristajete li da se Vaš tekst koristi kao povijesni izvor u korist budućih istraživanja?

Baza sjećanja je projekt javne povijesti koji teži stvaranju arhiva sjećanja
na svakodnevicu 20. i 21. stoljeća.

Pridružite nam se u čuvanju uspomena!

KONTAKT

bazasjecanja@gmail.com

Maja Mikša